Voogt4Freedom

vooruitgang voor iedereen

 

Quitting

Quitting

Op 24 januari 2014 heb ik voor mijzelf een financiële doelstelling geformuleerd. De reden daarvan was dat ik had besloten dat ik niet tot aan mijn 67e jaar wilde gaan werken. De einddatum die ik toen min of meer random had genomen was dat het voor 1 januari 2020 volbracht moest zijn.

Nou, het financiële bouwwerk staat nog in de steigers en er zit ook nog zo’n mooi groen net omheen. Je kan het eindresultaat dus nog moeilijk zien. Je moet echt op de steiger klimmen en achter het groene net spieken om er een beeld van te krijgen. Een compleet beeld krijgen is nog niet mogelijk want van een afstand kan je het nog niet beoordelen. Gedurende de bouw zijn ook nog wel hier en daar wat dingen aangepast aan het bouwwerk. Soms leer je onderweg nieuwe bouwmethoden en dan zou het onverstandig zijn om deze niet direct toe te passen. Anderzijds, iedere week het fundament willen veranderen is ook geen goede zaak want dan kom je niet toe aan het uiteindelijke bouwen.

Het is momenteel januari 2020. Het bouwwerk is niet op tijd klaar gekomen. Het staat momenteel nog in de steigers maar de planning is dat het in het eerste kwartaal van 2020 wel onthuld kan gaan worden. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een lange weg is geweest. Toen ik begon was ik geen (financiële) bouwvakker. Ik heb de afgelopen 6 jaren veel geleerd, veel fouten gemaakt, veel geld en tijd geïnvesteerd en bovenal heel erg moeten volhouden. Daarbij moet ik niet vergeten om Mirjam een groot compliment te geven. Het is niet altijd fijn als je man iedere dag boven achter zijn computer naar grafiekjes zit te staren. Overdag gewoon werken, samen even eten en dan alweer naar boven toe. Maar ik weet dat we straks samen kunnen gaan genieten van het bouwwerk.